מילון מושגים

הקמת חברה בע"מ
חברה בע"מ היא גוף עסקי שמטרותיו הן יצירת רווחים, הבעלות יכולה להיות בידי המייסד או בידי בעלי המניות. חשוב להיוועץ ברואה חשבון עוד טרם ההקמה, על שלבי הקמת החברה ולאחריה בפעילות השוטפת. על מנת להקים חברה בע"מ יש צורך ברישום ברשם החברות וברשות המיסים, לשם כך יש להסתייע בעורך דין וברואה חשבון. החשיבות של רואה חשבון או יועץ מס מנוסה בתהליך היא קריטית, היות והיא וכל החלטה שתקבלו תשפיע על שיעורי המס שתשלמו בעתיד הקרוב והרחוק, אבל מדובר בצורת התנהלות פיננסית שהיא שונה מזאת של עוסק מורשה. רגע לפני שעושים את הצעד הבא ופותחים חברה בע"מ, הנה כמה מסמכים שתצטרכו לשמור ולהגיש: הסכמי התקשרות עם לקוחות, רישיון עסק, הסכמי שכירות, ומסמכים הקשורים לקניית העסק. צילום תעודת התאגדות, טופס 821 ופרוטוקול מינוי המנהלים של החברה. כפי שאתם רואים, לא מדובר בתהליך פשוט, אלא בתהליך שלוקח המון זמן ולא מעט ידע. החדשות הטובות? אנחנו יכולים לעמוד לשירותכם וללוותכם בדרך.
פתיחת תיק
ניתן לפתוח תיק עוסק מורשה או פטור בשתי דרכים שונות: הראשונה, היא לעשות את זה לבד, כלומר ללכת למשרדי מע"מ, מס הכנסה והביטוח הלאומי ולבצע את הליך פתיחת התיק. השנייה, היא לתת לרואה החשבון לבצע את ההליך עבורכם (יש לו חיבור ישיר לרשויות המס). כמובן שזאת הדרך העדיפה, כך תדעו שהדברים לא נפלו בין הכיסאות. אם אתם נמצאים לפני פתיחת תיק לעסק שלכם או רוצים לעשות את המעבר מעוסק פטור לעוסק למורשה, אנו מזמינים אתכם לפגישת ייעוץ קצרה שתתחיל בקפה ותסתיים בפתיחת תיק עוסק מורשה או פטור. מה מתאים לעסק שלכם? הדבר תלוי כמובן בסכומי הכסף שהעסק יכניס.
עוסק מורשה
עוסק מורשה הוא עוסק עצמאי שמחזור עסקאותיו גבוה מזה של עוסק פטור (107,692 ₪) נכון לשנת 2023; או כזה שמחויב על פי חוק להירשם בתור עוסק מורשה, לדוגמא: אדריכל, הנדסאי, עו"ד, פסיכולוג, רופא, חוקר פרטי, רו"ח, מתווך מקרקעין, תרגום, קצרנות, חברה הרשומה בדין ואגודה שיתופית. עוסק מורשה חייב לגבות מע"מ מלקוחותיו עבור כל עסקה ולספק להם חשבוניות מס. הדיווח לרשויות המס מתבצע באופן חודשי או דו חודשי (לפי היקף המחזור השנתי שלו). חשוב לדעת- גם אם לא הייתה לעסק פעילות עסקית בתקופה מסוימת, נדרש להגיש דיווח לרשויות המס (דוח כזה מכונה גם דוח אפס). תפקידו של רואה החשבון הוא לסייע לכם בהגשת הדוח החודשי והדוח השנתי. בעזרתנו תוכלו לקבל סיוע לא רק בהגשת הדוחות, אלא גם בהכוונה ובתכנון פיננסי עתידי לעסק. ניתן לפנות אלינו להתייעצות טלפונית בכל שאלה הקשורה לעוסק מורשה.
עוסק פטור
חלק גדול מהעסקים שמתחילים את דרכם בישראל נמצאים במעמד של עוסק פטור, משמע, מחזור העסקאות השנתי שלהם לא עולה על הסכום הקבוע בחוק- 107,962 (הסכומים משתנים מדי שנה). יתרונו הוא שניתן להימנע מחלק מהבירוקרטיה שיש לעוסקים מורשים וחברות. יחד עם זאת, עוסק פטור שאינו גובה מע"מ גם אינו יכול להתקזז עליו. עוסק פטור יפיק ללקוחותיו חשבונית עסקה וקבלה עבור התשלום. התפקיד המשמעותי ביותר של רואה חשבון עבור עוסק פטור הוא סיוע בהגשת הדוח השנתי והכוונה בנוגע להוצאות שעליהן ניתן להצהיר לקבלת החזרים. משרדנו מתמחה בסיוע מקצועי לעוסקים פטורים, החל מהגשת דוחות ועד הכנת תוכנית צמיחה לעסק ובאם יש צורך ליווי במעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה. אתם מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה או לקבוע פגישת ייעוץ.
הגשת דוח שנתי למס הכנסה
על פי חוק, כל עסק בישראל, פטור או מורשה, מחויב בהגשת דוח שנתי למס הכנסה. הדו"ח מוגש למס הכנסה על טופס 1301 מודפס או מקוון. מועד הגשת דוח שנתי הוא לא יאוחר מה- 30.04 של השנה העוקבת לשנת המס. מטרת הדוח היא לסכם את היקף ההכנסות וההוצאות, כך שניתן לדעת אם נדרש לשלם עוד מס או נהפוכו, לקבל החזר כספי. הדוח מכיל לא מעט סעיפים שדורשים ידע במיסוי וחשבונאות, לכן רצוי להיעזר ברואה חשבון. רואה החשבון יודע מהן ההוצאות שיכולות להיות מוכרות באופן מלא או באופן חלקי. אנו מזמינים אתכם לשיחת הכרות קצרה בדרך להגשת הדוח השנתי.
הגשת הצהרת הון למס הכנסה
הצהרת ההון היא תמונת מצב של נכסים והתחייבויות של אדם לתאריך מסוים בשנה, גם הון עסקי וגם הון אישי. הצהרת ההון לא כוללת רק את הנתונים שלכם, בעל העסק, אלא גם את בן/בת הזוג שלכם וכלל הילדים עד גיל 18. מטרתה מטרתו היא לספק תמונת מצב מדויקת לגבי ההון שלכם. הדרישה למילוי הצהרת הון מגיעה ממס הכנסה. לרוב, הדרישה למלא הצהרת הון מופנית לבעלי עסק עצמאי אחת לכמה שנים, אך לא רק. גם שכירים נדרשים לפעמים להגיש הצהרת הון, כאשר לרוב מדובר על שכירים המרווחים שכר גבוה במיוחד וכו'. בגדול, מס הכנסה יכול לדרוש מכל אדם להגיש לו הצהרת הון. חובת הגשת הצהרת הון היא בד"כ 120 יום מהיום שהיא נשלחה בדואר. אם יש לכם רואה חשבון, תקבלו גם הודעה מרואה החשבון מאחר וכמייצג הוא מקבל הודעה במקביל. שימו לב שגם אם לא קיבלתם את הטופס בדואר זה לא פותר אתכם מהגשת הצהרת ההון מומלץ מאוד להיעזר ברואה חשבון בכל הצהרת הון שתקבלו, אולם ישנה חשיבות מרובה להצהרת ההון הראשונה מאחר והיא מהווה את הבסיס להצהרות שיבואו אחריה, היא מקור להשוואה. אם בהצהרת ההון הראשונה תרשמו את כל הנכסים שלכם, כולל מתנות שקיבלתם, כספים שעומדים לזכותכם מקורות אחרים, כל אלו יוכלו להוות בסיס לגידול ההון שיהיה לכם מול ההצהרה השנייה. במקרה שאין הסבר מאחורי העלייה בהכנסות או בהוצאות, תתבקשו להסביר את השינויים. חשוב לדעת. בפרקטיקה, מדובר בטופס שמגישים למס הכנסה בהתאם לבקשתם, לאחר ההצהרה הראשונית יש להגיש את ההצהרה בכל 4-5 שנים.
ארבעת החלקים של הצהרת הון
1. נכסי המקרקעין - כל נכס שקיים בבעלותכם לרבות מירושה. 2. רכוש - כל כלי רכב שקניתם, ריהוט לבית (מעל סכום מסוים), תכשיטים וכו'. 3. הון עצמי - כל הכסף שיש לכם שלא מהכנסות העסק, זה מתייחס גם לכל החסכונות והביטוחים שלכם עבור כל בני המשפחה. 4. ההתחייבויות- הלוואות, כרטיסי אשראי, משכנתאות. גם חובות שחייבים לכם. חשוב לשמור אסמכתאות לכל נתון שאתם מדווחים עליו מאחר והוא מהווה הוכחה. מצב בו אין תיעוד עלול להוביל לקנסות או בדיקה נוספת של הרשויות. דוגמאות לסוגי המסמכים שצריך לצרף: • כל סוגי חוזי הנדל"ן הרלוונטיים • הסכם רכב או העברת בעלות על רכב • אישור יתרות עדכני מהבנק ואישור הלוואות. • אישור יתרות מקופות גמל של כל בני המשפחה • הצהרות הון מחברות הביטוח בנוגע לחסכונות של כלל המשפחה. • אישור בנוגע ליתרת קרן המשכנתא. • במקרה שמדובר בהצהרת הון שנייה, חשוב להגיש גם ההעתק מהצהרת ההון הראשונה.
הנהלת חשבונות
הנהלת חשבונות הינה שיטת רישום (שפה) של עסקאות פיננסיות והיא מהווה בסיס לניהול החשבונות. לפי החוק בארץ, כל בעל עסק עצמאי חייב לנהל פנקסי חשבונות בהתאם להוראות מס הכנסה (תשל"ג-1973) ובמשולב עם תקנות מע"מ, תשל"ו-1976. הוראות אלה קובעות באיזו שיטת רישום חשבונאית - כפולה או חד-צידית. כאשר חברות בע"מ, וכן עוסקים מורשים גדולים יחסית, יבצעו הנהלת חשבונות כפולה ואילו עוסקים מורשים יידרשו לבצע הנהלת החשבונות חד-צידית.
הנהלת חשבונות חד צידית (רגילה)
חשבונאות חד צידית- זאת שיטת חשבונאות פשוטה למדי, כותבים הכנסות והוצאות של העסק. מטרתה היא להציג את הערך הכספי של פעולות קנייה ומכירה שמבצע העסק. לאור זאת ניתן להפיק לדו"ח תקבולים ותשלומים, דו"ח שמציג מידע על כספים שהועברו או נכנסו לחשבון הבנק. בהנהלת חשבונות חד צידית הדו"חות התקופתיים שיש להגיש למס הכנסה הם דו"ח רווח והפסד, שאותו מגישים בדרך כלל אחת לרבעון או אחת לשנה, ודו"ח שנתי. תפקידו העיקרי של רואה החשבון עבור עסקים אלו, הוא סיוע בהגשת הדוח השנתי, יחד עם זאת מתן השירות של הנהלת חשבונות חד צידית, דיווח התשלומים לרשויות וייצוג הנישום. בנוסף, מתן ייעוץ לאורך הפעילות העסקית בסוגיות שונות שמתעוררות. משרדנו ישמח ללוות אתכם ולסייע לכם בכל שאלה בנוגע להנהלת חשבונות חד צידית.
הנהלת חשבונות כפולה
הנהלת חשבונות כפולה מכונה גם הנהלת חשבונות דו צידית. שיטה חשבונאית זו מורכבת יותר ונדרשת מיומנות לבצעה. בשיטת ניהול חשבונות זו כל עסקה נרשמת בשני מקומות - חובה וזכות. תמיד כותבים את שני הצדדים של העסקה, כלומר מי זכאי ומי חייב בעסקה, ובמילים פשוטות יותר - בהנהלת חשבונות כפולה הכל מעניין: צורת התשלום, המהות והכמות, משני הצדדים של העסקה. מטרתה לתת תמונת מצב כוללת בעסק – הוצאות, הכנסות, נכסים והתחייבויות. תיעוד הפעולות באופן הזה מאפשר להפיק דו"ח רווח והפסד, מאזנים, התאמות בנקים, לבצע דיווחים שוטפים לרשויות המס, דו"חות שנתיים למס הכנסה ודו"ח רואה חשבון. תפקידו של רואה החשבון הוא החל מייצוג הנישום מול הרשויות, ביצוע ביקורת, הכנת דו"ח מאזן ודו"ח שנתי. משרדנו הוא בעל ניסיון של עשרות שנים בשירותי הנהלת חשבונות כפולה, אנו מזמינים אתכם לדבר איתנו ולבדוק כיצד נוכל לסייע לכם.

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.